tuinplan tuinplan voortuin tuinen tuin
tuinplan tuinplan voortuin tuinen tuin
tuinplan tuinplan voortuin tuinen tuin
tuinplan tuinplan voortuin tuinen tuin
tuinplan tuinplan voortuin tuinen tuin tuinaanleg

Het tuinplan van uw dromen

Wat is voor u het ideale tuinplan? Wat is uw stijl? Mensen verschillen allemaal van elkaar en dat kunnen we in onze tuinen ook heel hard merken.

Net zoals bij mode veranderden tuinen ook doorheen de jaren. Als u 10 jaar geleden hield van Japanse tuinen kan u nu bijvoorbeeld een tuinplan laten ontwerpen voor een strakke tuin met een zwemvijver omdat dit momenteel "hot" is. Enkele aspecten van Japanse tuinen vindt u wel terug in de huidige tuinontwerpen: het vele gebruik van siergrind, wintergroene beplanting of tot rust komen in de tuin. Anderzijds brachten Japanse tuinen ook wat tuin- onderhoud met zich mee. Tuinonderhoud is de dag van vandaag een belangrijke factor geworden in tuinontwerpen. Dat laat zich ook merken in de trends van de huidige tuinen. Aangezien er vele stijlen van tuinontwerpen zijn lichten we deze voor u wat verder toe.

Het tuinplan van uw dromen
Het tuinplan van een stadstuin met vloeiende lijnen.

Elk tuinplan is anders

Soms wordt er al eens gezegd: "Een tuinarchitect plakt een standaard tuinontwerp over onze tuin en de tuin is getekend". Zo werkt het bij Herba zeker niet. Elk tuinplan wordt als een nieuwe tuin bekeken. Elk persoon heeft andere wensen, architectuur van de woning, vorm van perceel, grondsoort, ... maar ook welke stijl u graag ziet. Bij het verkennend gesprek wordt al snel duidelijk welke stijl u voor ogen heeft. De stijl die u binnen hanteert kan dan ook buiten doorgetrokken worden waardoor uw huis en tuin een mooi samenhangend geheel vormen. Mooie voorbeelden van voortuinen, landelijke tuinen, strakke tuinen, moderne tuinen, ... kan u bij onze realisaties terugvinden. Bij moderne huizen horen dan ook moderne tuinen, de lijnvorming die voorkomt in het huis zal een belangrijk gegeven in uw tuin worden waardoor huis en tuin één geheel vormen. Bij moderne tuinen zullen minimalisme, onderhoud en eenvoud een belangrijke rol spelen. Sommige gelijkenissen vindt u ook terug bij strakke tuinen.

 

 

Waarom een tuinplan van een voortuin?

Voortuinen met enkel gazon en een oprit zijn al even gepasseerd. Voor- tuinen zorgen ervoor dat het huis vanaf de straat een extra waarde krijgt. Bij het tuinplan van uw voortuin wordt er rekening gehouden met de voorgevel van uw huis, het hoogteverschil, aantal parkeerplaatsen, toegang, privacy, ... .Wanneer de tuinarchitect uw voortuin ontwerpt wil hij deze bekijken als inkomstruimte van de woning. Mensen wandelen door uw voortuin en gaan hier dan ook op zoek naar beleving en functionaliteit. Het aantal trappen, wintergroene planten, tuinverlichting, ... maken van uw voortuin een mooie groene inkomstruimte.

Waarom een tuinplan van een voortuin?
Een strak tuinplan van een voortuin bij een hedendaagse woning.

Op zoek naar uw ideale tuinplan?

Als uw tuinplan ontworpen is zoals u het altijd in gedachten had, kan er gestart worden met de tuinaanleg. Zelfs tijdens de tuinaanleg kan u ten allen tijde beroep doen op onze tuinarchitecten. Wanneer we uw tuin aanleggen en u ziet een bepaalde uitvoering liever toch nog op een andere manier, dan kunnen we, indien mogelijk, dit nog naar uw wens uitvoeren. In elke tuinaanleg ploeg zit telkens 1 tuinarchitect die uw tuinaanleg coördineert. Op deze manier willen we met onze tuinarchitecten en onze tuinaanleg uw ideale tuin mogelijk maken.

Ontdek de kracht van tuinbeleving

Onze realisaties