verharding waterdoorlatende verharding verhardingen verharding tuin
verharding waterdoorlatende verharding verhardingen verharding tuin
verharding waterdoorlatende verharding verhardingen verharding tuin
verharding waterdoorlatende verharding verhardingen verharding tuin
verharding waterdoorlatende verharding verhardingen verharding tuin terras

De juiste verharding in uw tuin.

De keuze van de juiste verharding is van veel factoren afhankelijk. Enerzijds moet u zichzelf de vraag stellen waar de verharding voor moet dienen, ander- zijds kan u nadenken over welke sfeer uw verharding moet uitstralen. Ook stedenbouwkundige verordeningen kunnen bepalen of u dient te kiezen uit één of andere waterdoorlatende verharding. Aangezien de verharding in belangrijke mate de sfeer van uw tuin zal bepalen raden wij u aan om u te laten bij- staan in uw keuze door professionals. Baseer uw keuze ook niet op fotomateriaal, maar tracht uw voorkeur ook eens in het echt te gaan bekijken.

 

Waterdoorlatende verharding

Waterdoorlatende verharding is een term die niet meer weg te denken is in iedere nieuw afgeleverde bouwvergunning. Door de intensieve ver- stedelijking van ons land ziet de overheid zich genoodzaakt om hier in te grijpen. Overbelaste rioleringen bij hevige onweders met al de nodige ellende als gevolg is wellicht voor ieder van ons een gekend fenomeen. Door met een waterdoorlatende verharding te werken wordt getracht om zoveel mogelijk van het oppervlaktewater te laten infiltreren op eigen bodem. Mogelijkheden hiervoor zijn onder meer gewapende gazons, drainerende klinkers , houten terrassen, grindverhardingen, schorspaden, enz.

 

 

Landelijke oprit met carport en grind.
Natuurlijke en kunstmatige verhardingen gecombineerd.
Klinkers en tegels in natuursteen moeiteloos verwerkt in één pad.

Natuurlijke verhardingen?

Belangrijk om weten is dat een verharding uit natuurlijk materiaal vaak langer zijn oorspronkelijke structuur en kleur zal behouden. Een typisch voorbeeld hiervan vindt u in de keuze van klinkers. Door het gebruik van kleiklinkers als verharding krijgt u een product dat zijn authentieke uit- straling over de jaren zal bewaren. Deze stenen krijgen hun kleur door de klei waaruit ze gevormd zijn en de manier waarop ze gebakken worden. Vandaag de dag is er ook een gamma kleiklinkers op de markt met een strakke look dat zich zeer goed leent tot toepassing rond hedendaagse woningbouw. Kleiklinkers laten zich ook zeer mooi combineren met bv. natuursteen. Betonstraatstenen geven dan weer een meer industrieel karakter en bestaan in zeer veel verschillende kleuren en formaten. Vaak zijn deze ook iets prijsgunstiger.

 

Uw terras aanleggen

Ook hier komt u voor de keuze te staan welk type verharding u moet kiezen. Een verharding in terrastegels is vaak zeer gebruiksvriendelijk in onderhoud en wel omwille van de voegen die worden opgegoten. Grootformaat betonnen terrastegels zijn ook een mooie optie. Vandaag vind je deze terug tot een formaat van 200 op 200 cm. Hier dient er wel mee rekening gehouden te worden dat uw terras machinaal bereikbaar moet zijn. Bepaalde fabrikanten brengen ook een coating aan op hun terrastegels om deze de eerste jaren te beschermen tegen vlekken en weersinvloeden.

 

Een ander alternatief zijn terrasplanken. Deze bestaan zowel in natuurlijke materialen als in kunststof en/of composiet. Terrasplanken in hout geven een unieke uitstraling aan uw terras, zeker in Padoek of Ipé. Deze houtsoorten krijgen een zilvergrijze patine en vergen nauwelijks onderhoud. Na enkele jaren kan je net zoals bij parket je terras licht opschuren en krijg je een gloednieuw terras. De nieuwe generatie kunststof terrasplanken hebben dan weer het voordeel van zeer goed antislip te zijn en ook UV bestendig.

Een terras in verschillende materialen met een modern lijnenspel.

Ontdek de kracht van tuinbeleving

Onze realisaties