tuinontwerp tuinontwerpen tuinarchitect tuin
tuinontwerp tuinontwerpen tuinarchitect tuin
tuinontwerp tuinontwerpen tuinarchitect tuin
tuinontwerp tuinontwerpen tuinarchitect tuin
tuinontwerp tuinontwerpen tuinarchitect tuin tuinen

Uw tuinontwerp, onze passie

 

Uw tuinarchitect heeft altijd als doel een mooie tuin te ontwerpen. Elke tuinarchitect heeft ook een persoonlijke smaak en visie waardoor geen enkel tuinontwerp hetzelfde zal zijn. Bij het creëren van het tuinontwerp en aanleg van uw tuin zal de tuinarchitect zijn uiterste best doen om uw tuin zowel op papier als in realiteit het mooiste uitzicht te geven. Met het nodige tuinadvies bij uw tuinontwerp zal uw tuin doorheen de jaren steeds meer karakter uit- stralen. Als tuinarchitect gaan we steeds op zoek naar dat unieke tuinontwerp dat perfect bij uw tuinwensen aansluit. Bij het eigenlijke "tuin ontwerpen" moeten we echter rekening houden met vele factoren. Om het ideale tuinplan te bekomen gaan we dan ook meerdere ontwerpprocessen doorlopen,

deze worden hieronder verder toegelicht.

Een tuinontwerp is meer dan een plan.
Tuinontwerp met cirkels als lijnenspel.

 

Een tuinontwerp is meer dan een plan

Wanneer we als tuinarchitect starten aan uw tuinplan gaan we meerdere stappen ondernemen. Alles begint bij het verkennend gesprek waarbij uw wensen besproken worden. Hier zal de tuinarchitect zijn “knowhow” kunnen gebruiken en u erop wijzen wat al dan niet mogelijk is voor het bekomen van het toekomstige tuinontwerp. Maar geen tuinontwerp zonder het op- meten van uw tuin. Dit omvat het in kaart brengen van alle bestaande elementen in uw tuin, de architectuur en inplanting van uw woning. Dit zal een grote invloed hebben op de soort tuinarchitectuur die de tuinarchitect zal gebruiken. Vervolgens zal men beginnen met het tuinontwerp, er wordt gestart met een voorontwerp, waarna er meerdere aanpassingen van het tuinontwerp uitgetekend worden tot men het gepaste tuinontwerp bekomt. Van het tuinontwerp kan, op vraag van de klant, ook een 3D tuinontwerp worden uitgewerkt om een realistisch beeld te vormen. Zodra het ideale tuinplan is getekend zal hierop een aangepast beplantingsplan worden uitgetekend. Materialenplannen en de nodige technische plannen maken het stappenproces compleet.

 

 

Waar kan u bij uw tuinontwerp op letten?

Alvorens u een tuinarchitect contacteert kan u zichzelf best even afvragen wat u met uw tuin wilt bereiken. Een tuin ontwerpen wordt op die manier een stuk gemakkelijker. Wilt u een landelijke tuin met een vijver? Of houdt u eerder van strakke tuinen en wilt u uw voortuin al in een nieuw kleedje steken na de bouw van uw huis?  Gaat uw voorkeur naar een onderhoudsvriendelijke tuin of mag er best wat onderhoud aan zijn? Hoe meer informatie u aan de tuinarchitect kan geven, hoe gerichter zij uw tuin zullen uittekenen en inrichten. Heeft u al een bepaald toekomstbeeld van uw tuin in gedachten of wil u onze vakmensen hun visie over uw tuin weten? Dan kan u ons altijd vrijblijvend bereiken via e-mail of telefoon.

3D tuinontwerp van een voortuin.
3D beeld van een ontwerp voor een voortuin met oprit.
Waar kan u bij uw tuinontwerp op letten?
Voortuin met oprit uitgevoerd zoals uitgetekend op het 3D beeld.

Ontdek de kracht van tuinbeleving

Onze realisaties