tuinplan tuinplan voortuin tuinen tuin
tuinplan tuinplan voortuin tuinen tuin
tuinplan tuinplan voortuin tuinen tuin
tuinplan tuinplan voortuin tuinen tuin
tuinplan tuinplan voortuin tuinen tuin tuinaanleg

Het tuinplan van jouw dromen

Wat is voor jou het ideale tuinplan?

Door goed te luisteren naar je noden en verlangens, kunnen onze tuinarchitecten een concept van de tuin uitwerken dat uniek is voor jou als persoon en aansluit bij hoe jij je tuin wilt beleven. Een goede verhouding tussen verhardingen en groen is hierbij belangrijk. 

Het tuinplan van uw dromen
Het tuinplan van een stadstuin met vloeiende lijnen.

Elk tuinplan is anders

Soms wordt er al eens gezegd: "Een tuinarchitect plakt een standaard tuinontwerp over onze tuin en de tuin is getekend". Zo werkt het bij Herba zeker niet. Elk tuinplan wordt als een nieuwe tuin bekeken. Jouw wensen, de architectuur van de woning, vorm van perceel, grondsoort, ... maar ook welke stijl je graag ziet. Bij het verkennend gesprek wordt al snel duidelijk welke stijl je voor ogen hebt. De stijl die je binnen hanteert kan dan ook buiten doorgetrokken worden waardoor je huis en tuin een mooi samenhangend geheel vormen. Mooie voorbeelden van voortuinen, landelijke tuinen, strakke tuinen, moderne tuinen, ... kan je bij onze realisaties terugvinden. 

 

Waarom een tuinplan van een voortuin?

Voortuinen met enkel gazon en een oprit zijn al even gepasseerd. Een goed ontworpen voortuin zorgt er in de eerste plaats voor dat zowel de bewoners als hun gasten zich welkom en veilig voelen. Dit wordt gerealiseerd door de verharding optimaal op de behoeften af te stemmen. De circulatie van voetgangers, fietsers en voetgangers is hierbij belangrijk. In de vormgeving wordt naast functionaliteit vooral gestreefd naar het opwaarderen van de architectuur van de woning. Een duidelijk accent naar de voordeur, een doordachte keuze van de brievenbus, een afsluiting voor ongewenste bezoekers, het maakt allemaal deel uit van het ontwerp. In de beplanting wordt gespeeld met combinatie's van wintergroen, eventueel enkele bomen en gekleurde accenten. Beplanting in deze zone kan best onderhoudsarm zijn en rust uit stralen. 

Waarom een tuinplan van een voortuin?
Een strak tuinplan van een voortuin bij een hedendaagse woning.

Ontdek de kracht van tuinbeleving

Onze realisaties