tuinaanleg tuin voortuin tuinaanleg gazon
tuinaanleg tuin voortuin tuinaanleg gazon
tuinaanleg tuin voortuin tuinaanleg gazon
tuinaanleg tuin voortuin tuinaanleg gazon
tuinaanleg tuin voortuin tuinaanleg gazon tuin aanleggen

Tuinaanleg, genieten in groen !

Tuinaanleg is vandaag veel meer geworden dan een gazon met een haagje rond en een terras tegen de achtergevel. Tuinaanleg combineert tegenwoordig een heel gamma van technieken om tot een tuin te komen waarin je je thuis voelt komen. Tuinaanleg heeft de voorbije 40 jaar enorm aan belang gewonnen omdat mensen vaak minder en minder vrije tijd hebben en dat die beperkte tijd liefst op een zo kwalitatief mogelijke manier dient te worden ingevuld. Tuinaanleg kan dan ook helpen om jouw omgeving volledig in te richten tot een tweede leefruimte. Hulpmiddelen zoals afboordingen, bodembedekkers en robotmaaiers zorgen in de tuinaanleg ook voor gecontroleerd onderhoud.

Een tuin aanleggen, wat betekent dat?

Tuinaanleg kan worden opgedeeld in verschillende fases. Vaak dienen er eerst voorbereidende grondwerken te worden uitgevoerd  om de tuin in de juiste niveaus te brengen. Hiervoor beschikken we over verschillende grondverzetmachines die op maat van je project kunnen worden ingezet. Hierna worden verhardingen aangelegd en tuinconstructies opgebouwd. Belangrijk bij tuinaanleg is dat eerst de ondergrondse constructies zoals vijvers en dergelijke worden aangelegd en van hieruit naar boven wordt gebouwd. Een tuin aanleggen stopt hier echter niet. Na de constructies kunnen we de tuin gaan “aankleden”. Dit gebeurt enerzijds door groenvoorziening, maar ook door pergola’s, meubilair, wanden en zo veel meer. De kunst van tuinaanleg is om al deze items goed op mekaar af te stemmen. De tuinarchitect is de juiste persoon om je in dit verhaal te begeleiden. Kijk hiervoor zeker eens op onze pagina over 

tuinarchitectuur.

 

Je  voortuin aanleggen, jouw visitekaartje ...

Tuinaanleg begint vaak bij ... de voortuin. Net zoals een eerste ontmoeting met een persoon een belangrijke indruk achterlaat, zo gaat het ook met de gasten die je over de vloer krijgt. En dit begint uiteraard reeds in de voortuin. De voortuin kan meerdere functies hebben zoals parking en toegang tot de woning maar zeker zo belangrijk is de aankleding van je woning en het creëren van een aangename sfeer voordat je bezoeker over de drempel stapt. Je voortuin aanleggen kan ook de architectuur van de woning ver- sterken en/of aanvullen. Het lijnenspel van de tuinaanleg kan doorge- trokken worden in groenmassieven en verhardingsstructuren. Wanneer je een parking wil aanleggen in je voortuin raadpleeg je best ook even de geldende stedenbouwkundige voorschriften. Dit is namelijk niet overal toegelaten.

Aangelegde moderne voortuin met hoogteverschillen.
Binnen de tuinaanleg zal een gazon vaak voor een mooie groene open ruimte zorgen die multifunctioneel benut kan worden.
Gras en beplanting gecombineerd met losse lijnen.

Waarom een gazon aanleggen?

Binnen de tuinaanleg zal een gazon vaak voor een mooie groene open ruimte zorgen die multifunctioneel benut kan worden. Denk maar aan je spelende (klein)kinderen, het zomerse tuinfeest maar ook het uitzicht van een gazon dat rust uitstraalt. Gazon wordt ook beschouwd als onderhouds- vriendelijk, vooral dan omdat er geen uitgebreide plantenkennis nodig is om het gazon te onderhouden. Bij een mooi gazon aanleggen komt echter meer kijken dan wat vaak gedacht wordt. Als tuinaanlegger kijken we ook naar de bodemstructuur, er moet voldoende organisch materiaal in de bodem worden aangebracht en ook de grasplantjes zelf dienen natuurlijk van een goede kwaliteit te zijn. Een gazon aanleggen kan gebeuren door inzaaien of met grasmatten. Deze laatste hebben als groot voordeel dat zij reeds na enkele weken 100% in gebruik kunnen genomen worden. Ook het onkruidvrij zijn van het nieuwe gazon is een groot pluspunt. Wij adviseren je graag bij wat nodig is om tot een mooi gazon te komen!

Ontdek de kracht van tuinbeleving

Onze realisaties