tuinontwerp wat kost een tuinontwerp kostprijs tuinontwerp tuin
tuinontwerp wat kost een tuinontwerp kostprijs tuinontwerp tuin
tuinontwerp wat kost een tuinontwerp kostprijs tuinontwerp tuin
tuinontwerp wat kost een tuinontwerp kostprijs tuinontwerp tuin
tuinontwerp wat kost een tuinontwerp kostprijs tuinontwerp tuin tuinaanleg

Wat kost een tuinontwerp bij Herba?

Je bent op zoek naar tuininspiratie, creatieve ideeën, professioneel tuinadvies maar vooral een tuinarchitect die voor jou een tuinontwerp uitwerkt? Een doordacht dossier waarbij Herba als professionele tuinaannemer jouw vooropgestelde tuinwensen kan realiseren.

 

Meestal is het kostenplaatje doorslaggevend. Twee elementen zijn hierbij van belang:

  • Hoeveel kost een professioneel tuinontwerp?
  • Wat gaat de tuinaanleg kosten?

Hoe berekenen wij de kostprijs voor jouw tuinontwerp?

Bij Herba gebeurt de opmaak van een tuinontwerp in verschillende fasen. Indien je interesse hebt voor een tuinontwerp maken wij eerst met jou een afspraak voor een volledig vrijblijvend verkennend gesprek. Hier toetsen wij af wat je wensen en aandachtpunten zijn. Welke elementen vind je belangrijk in de tuin? Naar welk type tuin gaat je voorkeur? Moderne tuinen, strakke tuinen, landelijke tuinen? Hebt je groene vingers of moet het een onderhouds- vriendelijke tuin zijn? Wij proberen ons zoveel mogelijk in je situatie in te leven en polsen waar je naartoe wil met het realiseren van je droomtuin. Daarnaast houden wij ook rekening met de bestaande situatie van de tuinoppervlakte met o.a. bestaande bomen die behouden moeten blijven, aanwezige niveauverschillen, bestaande constructies, landschappelijke elementen, enz. Wij besteden ook aandacht aan de regelgeving van ruimtelijke ordening rond werken in en om de woning die van toepassing is in je gemeente. Afhankelijk van al de bovenstaande factoren zal je een vrijblijvende offerte worden voorgesteld voor het ontwerpdossier.

 

Gedurende de opmaak van het tuinontwerp krijgt je professioneel tuinadvies op maat van onze tuinarchitect

Bij iedere aanvraag voor een tuinontwerp wordt een ontwerpovereenkomst voor het uitwerken van een tuinontwerp opgemaakt.  

 

Wat houdt een ontwerpdossier voor uw tuin in?

  • Verkennend intakegesprek
  • Opmeting + hoogtemeting
  • Uitwerken en uittekenen van het voorontwerp, inclusief 3D-tekening.
  • Beplantingsplan met beplantingslijst, een verlichtings- en materialenplan
  • Voorstellen van de presentatieplannen van uw tuinontwerp, inclusief 3D-tekening

Hierna kan een gedetailleerde offerte voor de tuinaanleg uitgewerkt worden. 

 

De kostprijs voor het tuinontwerp bestaat uit:

  • Een vaste kost van 1250 € incl. BTW voor de opmeting van je tuin (terreinafmetingen en niveaus), de dossierkosten en het ontwerp. 
  • Naast de vaste kost wordt een variabele kost per are aangerekend.

 


De tuinaanleg is de volgende stap

Wat kost de aanleg van uw tuin? Welke factoren bepalen de kostprijs voor de aanleg van uw tuin?

 

Aan de hand van het tuinontwerp worden alle voorgestelde tuinmaterialen opgesomd in de meet- staat. Vanuit de meetstaat wordt de gedetailleerde offerte voor de aanleg van uw tuin uitgewerkt. Het is vanzelfsprekend dat de offerte aanpasbaar is en opgedeeld kan worden in verschillende aanlegfases. Het totale kostenplaatje voor de realisatie van het tuinontwerp hangt vooral af van welke constructies voorzien zijn en de materiaalkeuze hiervoor. Natuursteenmaterialen zijn bv. duurder dan betonproducten. Hoe groter de plantmaat van de tuinbeplanting hoe duurder de planten. Samen met jou zoeken onze tuinarchitecten uit welke materialen binnen je budget passen. Zo wordt je droomtuin uiteindelijk realiteit.

Ontdek de kracht van tuinbeleving

Onze realisaties