tuinverlichting led tuinverlichting tuinverlichting tuin tuin
tuinverlichting led tuinverlichting tuinverlichting tuin tuin
tuinverlichting led tuinverlichting tuinverlichting tuin tuin
tuinverlichting led tuinverlichting tuinverlichting tuin tuin
tuinverlichting led tuinverlichting tuinverlichting tuin tuin buitenverlichting

De meerwaarde van tuinverlichting

Wanneer men gebruik maakt van de juiste tuinverlichting kan u extra sfeer en gezelligheid creëren in uw tuin. Door het plaatsen van buitenverlichting aan het terras kan je 's avonds extra lang genieten van je buitenruimte met een goed boek, een glaasje wijn of in gezelschap van familie en vrienden vertoeven. Ook elders in de tuin kan het plaatsen van buitenverlichting een meerwaarde opleveren. Door met verschillende zones te werken bepaal je zelf welk deel van de tuin wordt opgelicht. Zelfs in de koude wintermaanden kan de juiste buitenverlichting ervoor zorgen dat je ook dan kan genieten van je tuin vanuit de warme leefruimte.

 

Waarom kiezen voor led tuinverlichting ?

Bij de hedendaagse tuinverlichting denkt men niet langer aan halogeen- of gloeilampen. De nieuwe generatie buitenverlichting bestaat vooral uit led verlichting. De led tuinverlichting kan voor zeer veel toepassingen gebruikt worden, gaande van klassiek tot modern. De voornaamste voordelen van led tuinverlichting zijn :

  • Energiezuinig, dus goed voor de energiefactuur
  • Een langere levensduur
  • Kindvriendelijk door de geringe warmteproductie
  • Led tuinverlichting kan gemakkelijk gedimd worden

Naast tal van voordelen moet er wel rekening gehouden worden met de iets duurdere aankoopprijs van led tuinverlichting ten opzichte van de gewone buitenverlichting.

 

Tuin met moderne ledverlichting.
Moderne tuinverlichting aan een pad of terras
vijververlichting aan de zwemvijver.

 

 

Ook vijververlichting behoort tot de mogelijkheden

Steeds meer mensen laten een (zwem)vijver aanleggen. Ook hier is de juiste (zwem)vijververlichting onontbeerlijk. De vijververlichting kan zowel rond de vijver als onder water geplaatst worden. Plaats je de verlichting rondom de (zwem)vijver, dan ga je vooral de vorm benadrukken. Door de vijverlichting onder water te plaatsen krijg je meer diepgang in de vijver. Zo zal zelfs, wanneer u de vijver niet gebruikt, de vijververlichting voor een extra dimensie in de tuin zorgen. Op die manier sluiten de (zwem)vijver en de rest van de tuin moeiteloos op elkaar aan.

 

 

 

 

Het gebruik van grondspots buiten

Door het ruime assortiment in grondspots buiten kunnen deze voor allerlei doeleinden gebruikt worden. Beelden, schanskorven, bomen of solitaire struiken kunnen geaccentueerd worden door gebruik te maken van grondspots buiten. Je kan deze spots ook inbouwen in de oprit of het toegangspad naar de voordeur. Zo kan je je bezoekers alvast een warm onthaal geven. En om elk donker hoekje van je tuin te kunnen oplichten, kan je ook een grondspot met sensor installeren.

 

 

Tot slot :

Wanneer je jouw tuinverlichting op een aantal doordachte en strategische plaatsen integreert in de tuin kan men 's avonds van een subliem licht- en schaduwspel genieten. Zeker wanneer de buitenverlichting in combinatie met een dimmer of timer wordt gebruikt. Kwaliteitsvolle tuinverlichting hoeft heus niet duur te zijn om een verbluffend effect te bekomen.

 

Herba staat u graag bij met raad en daad bij het uitzoeken van de ideale tuinverlichting voor uw tuin.

 

Ontdek de kracht van tuinbeleving

Onze realisaties