tuinontwerp tuinontwerpen tuinarchitect tuin
tuinontwerp tuinontwerpen tuinarchitect tuin
tuinontwerp tuinontwerpen tuinarchitect tuin
tuinontwerp tuinontwerpen tuinarchitect tuin
tuinontwerp tuinontwerpen tuinarchitect tuin tuinen

Jouw tuinontwerp, onze passie

 

Als tuinarchitecten gaan we steeds op zoek naar een goede balans tussen jouw noden en esthetiek. Bij Herba kiezen we bewust voor strakke tijdloze lijnen. Door rechte vlakken te combineren met speelse maar krachtige lijnen ontstaat er een levendige dynamiek in het tuinontwerp. Accenten worden gecreëerd door hedendaagse materialen en weloverwogen solitaire planten.

 

Voor de invulling van het tuinontwerp wordt een selectie van materialen voorgesteld waarvan we een grondige productkennis hebben. We streven steeds naar een goed evenwicht tussen duurzaamheid en budget. 

Een tuinontwerp is meer dan een plan.
Tuinontwerp met cirkels als lijnenspel.

 

Een tuinontwerp is meer dan een plan

Wanneer we als tuinarchitect starten aan jouw tuinplan gaan we meerdere stappen ondernemen. Alles begint bij het verkennend gesprek waarbij je wensen besproken worden. Hier zal onze tuinarchitect zijn “knowhow” kunnen gebruiken en aangeven wat al dan niet mogelijk is. Ook het op- meten van de tuin is essentieel. Dit omvat het in kaart brengen van alle bestaande elementen in de tuin, de architectuur en inplanting van jouw woning. Vervolgens start onze tuinarchitect met het tuinontwerp. Er wordt gestart met een voorontwerp, waarna er enkele aanpassingen van het tuinontwerp uitgetekend worden tot men het gepaste tuinontwerp bekomt. Van het tuinontwerp kan, op vraag van de klant, ook een 3D tuinontwerp worden uitgewerkt om een realistisch beeld te vormen. Zodra het ideale tuinplan is getekend zal hierop een aangepast beplantingsplan worden uitgetekend. Materialenplannen en de nodige technische plannen maken het stappenproces compleet.

Waar kan u bij uw tuinontwerp op letten?

Alvorens je een tuinarchitect contacteert kan je jezelf best even afvragen wat je met jouw tuin wilt bereiken. Wil je een landelijke tuin met een vijver? Of houd je eerder van strakke tuinen en wil je de voortuin al in een nieuw kleedje steken na de bouw van je huis?  Gaat je voorkeur naar een onderhoudsvriendelijke tuin of mag er best wat onderhoud aan zijn? Hoe meer informatie je aan de tuinarchitect kan geven, hoe gerichter zij je tuin zullen uittekenen en inrichten. Heb je al een bepaald toekomstbeeld van je tuin in gedachten of wil je onze vakmensen hun visie over jouw tuin weten? Dan kan je ons altijd vrijblijvend bereiken via e-mail of telefoon.

3D tuinontwerp van een voortuin.
3D beeld van een ontwerp voor een voortuin met oprit.
Deze voortuin werd uitgevoerd volgens het tuinplan.
Voortuin met oprit uitgevoerd zoals uitgetekend op het 3D beeld.

Ontdek de kracht van tuinbeleving

Onze realisaties