zwemvijver natuurlijke zwemvijver zwemvijver aanleggen zwemvijver in tuin
zwemvijver natuurlijke zwemvijver zwemvijver aanleggen zwemvijver in tuin
zwemvijver natuurlijke zwemvijver zwemvijver aanleggen zwemvijver in tuin
zwemvijver natuurlijke zwemvijver zwemvijver aanleggen zwemvijver in tuin
zwemvijver natuurlijke zwemvijver zwemvijver aanleggen zwemvijver in tuin zwemvijver tuin

Genieten van je eigen zwemvijver !

Een zwemvijver in je tuin zorgt voor een heel jaar tuinplezier. In de zomermaanden zorgt je zwemvijver voor waterpret en in de overige seizoenen geniet 

je van de waterpracht die een natuurlijke zwemvijver met zich meebrengt. Door ook de omgeving rond je zwemvijver in te richten met terrassen en een poolhouse kom je helemaal in vakantiesfeer.

Een zwemvijver met cortenstaal midden in het groen.
Een zwembad met poolhouse.
Zwembad met luxe poolhouse

Zwembad of zwemvijver?


Hiervoor ga je best bij jezelf en je gezin te rade. Stel je de vraag of je een echt fervente zwemmer bent of dat de zwemvijver vooral voor zomer- plezier zal gebruikt worden. Een zwemvijver verwarmen kan wel, maar aangezien een zwemvijver niet kan worden afgedekt lopen de kosten hiervan sterk op. Een zwemvijver is dan weer makkelijker te integreren in

je tuin en is het hele jaar door een blikvanger. Een natuurlijke zwemvijver heeft ook als groot voordeel dat er geen chemische stoffen worden toe- gevoegd aan het water om de kwaliteit op peil te houden. De onderhouds- kosten van een zwemvijver liggen dan ook lager en zijn gemakkelijker zelf uit te voeren. De keuze tussen een zwembad of zwemvijver is dus heel persoonlijk.

 

Zwemvijver aanleggen


Bij de aanleg van een vijver komt meer kijken dan vaak gedacht wordt. De ruwbouw gebeurt op dezelfde manier als een betonnen zwembad. Een zwemvijver wordt echter met een epdm rubberfolie waterdicht gemaakt in plaats van met een liner. De levensduur van de rubberfolie is gemakkelijk 4 tot 6 keer langer. Een zwemvijver aanleggen stopt hier natuurlijk niet. Door de juiste filtertechnieken toe te passen zal het water het hele jaar kristal- helder zijn. Door een combinatie van de juiste pompen, uv-lampen en plantenfilters kunnen we dit garanderen. De zwemvijver kan dan verder worden afgewerkt met een randafwerking naar keuze.

 

 

Zwemvijver.

Wat kost een zwemvijver?

Zoals je hierboven reeds hebt kunnen lezen komt er heel wat werk kijken om een zwemvijver correct aan te leggen. Door te besparen op technieken kom je vaak op lange termijn bedrogen uit. De kostprijs van de aanleg van een zwemvijver ligt dan ook kort bij deze van een zwembad. Onderhoudskosten van je zwemvijver liggen dan weer een stuk lager daar zowel het electriciteitsverbruik lager ligt en er geen kosten zijn voor dure chemische produkten. We willen namelijk een natuurlijke zwemvijver creeëren waar je optimaal van kan genieten!

 

 

Overweeg je zelf om een zwemvijver te laten plaatsen? Of twijfel je tussen een zwemvijver en een zwembad of wil je een zwembad laten ombouwen in een zwemvijver ... dat kan! Neem gerust even contact met ons op voor een afspraak, dan overlopen we graag de mogelijkheden.

 

 

Ontdek de kracht van tuinbeleving

Onze realisaties