tuinen tuin soorten tuinen tuinarchitect
tuinen tuin soorten tuinen tuinarchitect
tuinen tuin soorten tuinen tuinarchitect
tuinen tuin soorten tuinen tuinarchitect
tuinen tuin soorten tuinen tuinarchitect voortuin

Zoveel soorten tuinen ...

Er zijn zoveel soorten tuinen maar welke past er nu eigenlijk bij u? Alvorens een tuin aan te (laten) leggen is het raadzaam om eens na te denken over een aantal topics. Houdt u van veel kleur in de tuin? Hebt u liever enkele kleuraccenten of houdt u eerder van sober groen/wit? Doet u misschien aan bloem- schikken en wilt u materiaal uit uw eigen tuin oogsten? Hebt u veel tijd om in de tuin te werken of moet de tuin onderhoudsvriendelijk zijn? Wordt het een tuin om rustig van te genieten of moet er speelruimte voorzien worden voor de kinderen of kleinkinderen? Misschien bent u wel een echte natuurliefhebber die graag veel vogels en vlinders wilt aantrekken in de tuin. In welke stijl is de woning gebouwd? En zo kunnen we nog even doorgaan. Bedoeling is om al deze zaken in het ontwerpproces onder de loep te nemen en tot het gepaste antwoord te komen.

 

Veel hangt af van uw persoonlijke smaak en de noden van u en uw gezin. Het is belangrijk deze in het eerste gesprek met de tuinarchitect te vermelden zodat deze hier rekening mee kan houden bij de invulling van uw tuin. Kent u niet zo veel af van planten of verhardingsmaterialen die gebruikt kunnen worden? Geen enkel probleem! De tuinarchitect geeft u graag advies hierover tijdens de bespreking.

Soorten tuinen - waar rekening mee te houden?

Voortuin: De voortuin is het eerste wat uw bezoeker zal zien als hij bij u thuis aankomt. Op veel plaatsen bestaat de voortuin uit een toegangspad naar de voordeur, een oprit en wat beplanting. Maar een voortuin hoeft niet alleen functioneel te zijn. Onze tuinarchitect kan voor u ook een tuin- ontwerp 'out of the box' maken. Er zijn immers verschillende mogelijkheden om het wat creatiever aan te pakken.


Kleine tuin: Ook mensen die een kleine tuin hebben, kunnen hier toch een echt pareltje van maken. Denk maar aan stadstuintjes die meestal erg smal en lang zijn. Toch valt er met een doordacht tuinontwerp van onze tuin- architect ook hier iets mooi van te maken. Je kan bv. gebruik maken van schuine lijnen of glooiende lijnen om de tuin optisch wat breder te maken. In kleine tuinen werkt men best niet met te veel verschillende verhardings- materialen of beplanting. In een kleine tuin gaat dit immers al snel als te druk overkomen, wat de tuin al weer snel kleiner doet lijken.

 

Landelijke tuin: Dit wordt meestal toegepast in de wat grotere tuinen die niet ingesloten zijn door andere soorten tuinen. In dit type tuinen wordt er gewerkt met natuurlijke lijnen en inheemse planten/bomen. Bij dit soort tuinen is het belangrijk om de tuin moeiteloos te laten overgaan in het omliggende landschap.

Strakke tuin: Tegenwoordig worden er veel moderne nieuwbouwwoningen gebouwd. Door gebruik te maken van slechts een aantal sterke lijnen doorheen de tuin kan je de moderne architectuur van de woning gaan benadrukken. Ook wanneer de tuinarchitect voor het terras hetzelfde materiaal gebruikt als binnen is geplaatst, creëer je het gevoel van openheid en ruimte. Bij strakke tuinen wordt gebruik gemaakt van blokbeplanting, sobere plantvakken en verhardingen in grote formaten, zoals megategels, Eurodallen of polybeton.

 

Onderhoudsvriendelijke tuin: Dit is de ideale tuin voor mensen met weinig tijd of mensen die geen groene vingers hebben. De tuinarchitect zal in dit soort van tuinen gebruik maken van bodembedekkers of er wordt boom- schors voorzien tussen de beplanting. Op die manier krijgt onkruid geen kans om een plaats op te eisen tussen de beplanting. De tuinarchitect zal in dit geval ook kiezen voor beplanting waar weinig snoeiwerk aan nodig is. U kan natuurlijk ook altijd beroep doen op ons team die het onderhoud van uw tuin voor hun rekening neemt.


Waterpartijen in de tuin: Gaande van een (zwem)vijver voor de wat grotere tuinen of een waterelement in een kleine tuin …  water kan in elke tuin de nodige rust brengen. Wanneer deze dan ook nog eens verlicht wordt kan u zelfs in de koude en donkere wintermaanden genieten van uw waterpartij.

Voor al deze soorten tuinen kan u bij Herba terecht. Onze tuinarchitecten stemmen hun tuinontwerpen af op ieders wensen. In samenspraak met u werken zij een persoonlijk concept voor u uit. Bent u van plan om uw tuin te laten aanleggen of renoveren? Neem dan gerust even contact met ons op. Herba helpt u graag met het realiseren van uw droomtuin!

Ontdek de kracht van tuinbeleving

Onze realisaties